4.9.2010

Where are your clothes made in?

Missä sinun vaatteesi on tehty? 


(vastaus löytyy niistä lappusista sisäsaumassa, kerro myös minulle)

2 kommenttia:

  1. Hyvä kysymys. Pikainen kierros vaatekaapissa paljastaa jotain, minkä kyllä tiesinkin: suurin osa on Intiassa tehtyä. Se selittyy paljolti sillä, että monet vaatteet on ostettu Indiskasta :). Sitten oli joku Portugalista, ja esim. New Yorkista ostettu Kenneth Colen takki oli tehty Ukrainassa. Suomessa tehtyä olisi kiva ostaa, mutta kun vaan en tykkää suomalaisista vaatteista! Kivoja muilla, mutta ei vaan sovi mulle! Joskus näkee kivojakin, mutta ovat yleensä sitten tajuttoman kalliita. Käytän kyllä Amarin ja Voguen sukkahousuja, ne sentään tehdään täällä! Alusvaatteissa ja kengissä suosin poikkeuksetta eurooppalaisia valmistajia lähinnä Ranskasta ja Espanjasta. Ja korut teen itse, hehe!

    VastaaPoista
  2. Tämä kysymys alkoi askarruttaa itseäni, kun tajusin, kuinka suuret (ja kalliit) vaatemerkit teetättävät vaatteensa Aasiassa (Kiinassa) tai Pohjois-Afrikassa (Marokko, Tunisi..) eivätkä suinkaan enää Euroopassa. Tämä ei kuitenkaan vaikuta tuotteiden hintaan - hintalappu on ihan samanmoinen kuin ennen tuotannon Aasiaan siirtoa. Miksi? Tai siis ymmärrän kyllä, että miksi, mutta miksi ihmiset/ kuluttajat hyväksyvät sen?

    Omat vaatteet on valitettavasti liian usein on valmisettu Kiinassa. Monet ruotsalaiset ja tanskalaiset firmat, kun valmistuttavat vaatteensa siellä.

    Kengistä onneksi suurin osa on made in Italy, alusvaatteet ovat myös eurooppalaisia. Täytyy käydä itsekin vaatekaappi vielä tarkemmin läpi, minkä maan kansalaisia sieltä löytyykään.

    Muuten, ei se suomalaisuuskaan tarkoita aina, että on made in Finland. Esimerkiksi Marimekon posliiniastiat on tehty Thaimaassa. :(

    VastaaPoista