31.5.2011

The Friendly moments (and eat local farmed food)


Lentäen pääsee Manchesterista kolmessa tunnissa Helsinkiin. Viikonloppu oli muistojen virkistämistä, tuttujen ja tuntemattomien paikkojen kiertelyä, pitkiä illallisia ja puhetta. Paljon puhetta. Jos näkee noin kerran vuodessa (tai harvemmin), on paljon kiinni otettavaa.

Juuri tällä hetkellä on erittäin mielenkiintoinen keskustelu menossa France 24:lla ruoasta, ruokateollisuudesta, lähellä tuotetusta ruoasta, pastöroimattomasta maidosta, ja luomuruoasta.
Joku ohjelman asiantuntijoista sanoi lauseen, jota olen yrittänyt noudattaa (ja josta J jaksaa paasata): on parempi ostaa lähiruokaa kuin luomuruokaa. Toiselta puolelta maapalloa roudattu (luomu)ruoka on parempi jättää ostamatta. Asiantuntijoiden mielestä jopa Espanjasta Saksaan kuljetetut (paska)kurkut kulkevat liian pitkän matkan.
En tarvitse tuoreita mansikoita ympäri vuoden. Miksi en siis yrittäisi syödä kaudelle tyypillisiä vihanneksia, marjoja ja hedelmiä muutenkin? Suomen hedelmäteollisuus on jostakin syystä olematonta emmekä pysty tuottamaan viiniä eli kaikessa ei voi olla täydellinen, mutta ehkä kuluttajia huvittaisi tietää esimerkiksi hedelmien osalta se, mikä on kullekin hedelmälle se oikea, luonnollinen satokausi.

Nimimerkki: "Jahvat tulloo"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti