16.10.2010

Skyr from Iceland


Islantiaikojen herkkua, Skyria, saa nyt Suomesta. Vuosia sitten lähetin muun muassa Valiolle viestiä, että voisivatko he mitenkään kehittää vastaavaa jogurtin ja rahkan välimuotoa. Nyt islantilainen meijeri on alkanut tuoda Skyria Suomeen ja eiliselle junamatkalla ostin pari maisteltavaa ja muisteltavaa purkkia.

Makuja näyttäisi olevan ainakin mustikka, vanilja ja persikka-vadelma. Hapate, jota tässä tuotteessa käytetään on ilmeisesti peräisin lampaasta, joten maku on aika voimakas. J:n mielestä hapatteen maku tuo mieleen oksennuksen. Kieltämättä maku on täräkämpi kuin muistin, mutta hyvää se on silti. Tuotteella on kaksi pitkä miinusta: 
1) Tuote lennätetään Islannista saakka Suomeen, vaikka meillä olisi täällä maitoa valmistaa tuote itsekin. 
2) Hinta: melkein kaksi euroa pikkupurkista on aika paljon. Jopa islantilaiselle tuotteelle.

PS. Islantilaist, tuokaa jo Djúpureita Suomeen!

6 kommenttia:

  1. Kannatetaan, kannatetaan! Fazerhan yritti tuara djupurinkaltaasen asian Suameen, mutta siis ei ollu lainkaan yhtä hyvää. Ei.

    VastaaPoista
  2. Fazerin kopiot olivat huonoja, mutta ainahan voisi itse perustaa Djupur-firman? ;)

    VastaaPoista
  3. Moi Heidi,

    Kiitos mielenkiinnosta! Olemme saaneet Skyrin hienosti liikkeelle Suomessa ja sitä löytyy niin monesta kaupasta, että voimme tuoda sitä maahan isommissa erissä ekologisemmin laivalla lentokoneen sijaan.

    Hinta vaihtelee vähän Kauppakohtaisesti, edullisimmillaan Skyriä saa 1,35-1,39€.

    Tuote tehdään kokonaan lehmän maidosta. Islannissa lehmät ovat muuten siitä hienoja, että niille ei ole koskaan annettu kasvuhormooneita.

    Terveisin,

    Sami ja koko Skyr-tiimi

    VastaaPoista
  4. Hei Sami!

    Kiitos lisätiedoista! Käsittääkseni myöskään suomalaisille lehmille ei anneta kasvuhormoneja.. :)

    VastaaPoista
  5. Skyrillä on kyllä joku isompi moka sattunut kun ostetuista 10 purkista 4 on ollut homeessa jo viikon ennen vmp:tä. Taitaa jäädä jatkossa Skyrit kaupan hyllylle kun tuo "Skyr-tiimi" ei vaivaudu vastaamaan sähköposteihinkaan..

    VastaaPoista