19.7.2011

Lisbon - a charming little animal




Vaikka kuinka yritän pitää kiinni niistä viimeisistä lomafiiliksen rippeistä, näyttää se arki vain lymyävän kovasti nurkissa. Kaksi päivää takana toimistossa, koneen edessä könöttämistä ja niskat ovat jo kipeät. Pitäisi siis tarkistaa nyt sitä istuma-asentoa. Työasiat sikseen, kesäloma oli kiva – oli sopivasti mansikoita, jäätelöä (ja se kausihan jatkuu kovasti edelleen), Savoa, järveä, saunaa, vähän Helsinkiä ja vähän sitä Lissabonia, josta ensimmäiset kuvat tässä.













 



Lissabon on oikein ihastuttava ja todella pieni kaupunki. Jos vain tykkää kävellä, jalan pääsee kaikkialle. Kukkuloita on siis seitsemän, joten tasaista se meno ei ole, mutta tekee hyvä ahterille. Viisi päivää siis kävelin ylös ja alas, ihastelin vanhoja taloja, merta. Nautiskelin hyvästä ruoasta (paljon kalaa: turskaa, sardiineja, makrillia). Junailimme Sintraan ja kiipesimme hurjan korkean vuoren (näin suomalaisen näkökulmasta se oli jättimäinen vuori) huipulla olevaan ikivanhaan linnaan ja palatsiin. Kastauduimme jäätävän kylmässä Atlantissa Cascaissa. Vähän me festaroimmekin Super Bockin Super Rockissa (Arcade Fire, Portishead, Tigerman) ja viimeisen päivän fiilistelimme upeassa design hotellissa. Lovely.

Nyt voi sitten töiden lomassa odottaa kesäviikonloppujen jatkuvan iäisyyden pitkään, tehdä visiittejä Savoon ja Tampereelle, syödä jäätelöä ja odottaa Flowta. Kesäähän on vielä vaikka kuinka paljon jäljellä. Onhan? 

Lisää kuvia huomenna.

4 kommenttia:

  1. PS. Osissa kuvista thinglinkkaukset ja lisää tietoa. ;)

    VastaaPoista
  2. Näyttääpi ihanalta! :) Ja tuli nälkä tuota salaattia tuijotettaessa.

    VastaaPoista
  3. Toiseksi alin kuva: valkoiset suippokaarinen holvikäytävä. Mikä paikka tuo on? Näyttää ihanalta.

    VastaaPoista
  4. Se on Palace de Pena. Huiman korkealla kukkulalla oleva entinen Portugalin kuninkaan palatsi. Aivan järjettömän upea paikka ja huimalla näköalalla.

    VastaaPoista