22.11.2010

Eight hours in St Petersburg





  



Voitteko oikeasti ymmärtää, että tuossa aivan vieressä on 5 miljoonan asukkaan suurkaupunki? Ja sinne pääsee jopa ilman viisumia laivalla ja pian supernopeaa (3,5 tuntia) junalla. 

Pietari oli oikeastaan juuri sellainen kuin ajattelinkin; uskomattoman hulppeaa ja kaunista, mutta samalla neuvostoliittolaista ja rosoista. Sää oli harmaa ja kostea, ei onneksi jäätävän kylmä niin kuin tänään Helsingissä. Käveltiin itsemme tainnoksiin ja taisimme saada myös happimyrkytyksen, mutta haluan takaisin ihan ajan kanssa. 

Mahtavan oppaan (ystävä on asunut siellä) ja rempsakan kaveriporukan kanssa kahdeksasta tunnista voi saada paljon irti. Ehdittiin hämmästellä Eremitaasia ulkoa, Iisakin kirkkoa sisältä ja tornista, minne kapuaminen oli viedä uskon. Kävimme myös toteamassa, että Pietari ei ole pelkästään Pariisin kopio vaan sieltä löytyy myös neukkuarkkitehtuuria parhaimmillaan - ja Lenin. 


St Petersburg was great! I want to go back with more time in the Spring. It's pretty, reminds me of Paris, but it is also so Soviet Union. It's amazing that St Petersburg is just behind the corner.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti